sobota, 16 marca 2013

Sałatka z roszponką i serem feta

Nie wiem jak Wy, ale ja lubię jak mój posiłek ma sporą objętość i zawsze z wielką ochotą zajadam się dużą ilością warzyw! Ta sałatka jest lekka i niskokaloryczna ,przy czym można ją jeść i jeść i jeść...a na talerzu nadal dużo! Dobra na kolację albo po prostu do zabrania ze sobą na wynos!

Składniki :
  • sałata roszponka około 100 g
  • sałata lodowa - parę liści
  • 2 średnie pomidory
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • ser feta 12% tłuszczu około 30-40 g ( u mnie plasterek)
  • sól, pieprz wg uznania

 Pomidory włożyć do świeżo ugotowanej wody i zdjąć skórkę ,pokroić. Ułożyć umyte sałaty, pokrojone ogórki ,pomidory i pokrojoną cebulę. Posypać solą i pieprzem ,na to położyć pokrojony ser feta.

Wartość kaloryczna : 128 kcal
Białko : 8 g
Tłuszcze : 4,8 g
Węglowodany :16,9 g

2 komentarze:

  1. Super przepisy, to jest to co lubię!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ta sałatka w wersji ze szpinakiem zamiast roszponki równie dobra :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...