sobota, 2 marca 2013

Dietetyczna pasta z wędzonej makreli - nie tylko na kanapkę !

Można ją położyć na poranny tost z razowego pieczywa albo jeść samodzielnie jako sałatkę. Robiłam ją pierwszy raz ,ale na pewno nie ostatni!


Potrzebujemy:

  • pół makreli ( około 100 g)
  • eko jajko
  • ogórka kiszonego
  • 3/4 czerwonej cebuli
  • łyżkę jogurtu naturalnego
  • pieprz, sól

 Przygotowanie nie wymaga ogromnych zdolności kulinarnych :) Makrelę dokładnie obieramy ze wszystkich ości, jajko ,ogórka i cebulkę kroimy w drobną kostkę, wszystko ze sobą łączymy i dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego i doprawiamy solą i pieprzem. Najlepiej jest zostawić na trochę tą mieszankę żeby odpoczęła i przeszła smakiem. Niebo w gębie, mówię Wam! :)
Wartość kaloryczna całej pasty : 334 kcal
Białko : 33 g
Tłuszcze 14,5 g
Węglowodany : 17 g

2 komentarze:

  1. Sałatka godna polecenia. Zrobiłam, zjadłam i na pewno będę często ją robić. Polecam!

    OdpowiedzUsuń
  2. New Diet Taps into Pioneering Idea to Help Dieters Lose 20 Pounds in Only 21 Days!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...